Wanneer is de kans op daklekkages het grootst?

Daklekkages kunnen voor een vervelende schade aan uw woning zorgen! Zo kan het vocht wat via de daklekkage bij uw woning binnenkomt, in de houten constructie van uw dak trekken. Eenmaal in het hout zorgt het vocht voor rottende plekken, die lastig te herstellen zijn. Wanneer u deze plekken niet weg zou laten halen, zou dit voor een verzwakking van uw dakconstructie kunnen zorgen. Iets waar u liever niet over nadenkt! Reden genoeg om de kans op een dergelijke lekkage zo klein mogelijk te maken. In dit artikel vertelt onze loodgieter uit Hillegom u meer over het ontstaan van daklekkages.

Oorzaken van een daklekkage in huis

Er zijn vaak verschillende potentiële oorzaken van een daklekkage aan te wijzen. Denk bijvoorbeeld aan de herfststormen in het najaar, die voor schade aan uw dakbedekking kunnen zorgen. Zo slaan er bijvoorbeeld takken tegen uw dakbedekking aan, die voor kleine scheurtjes in de dakbedekking zorgen. Via deze scheurtjes trekt het vocht bij uw woning naar binnen. Probeer de takken na een storm direct van uw dak te halen, als deze bijvoorbeeld op een plat dak zijn blijven liggen. Zo voorkomt u een verdere verergering van de schade.

Ook kan een daklekkage het gevolg zijn van ouderdom. Mogelijk is de dakbedekking al in geen jaren onderhouden, waardoor deze verschillende beschadigingen bevat. Dergelijke beschadigingen kunnen door het hele jaar heen ontstaan zijn, maar komen vaak tijdens de herfst aan het licht. In dit seizoen valt er immers de meeste neerslag, waardoor de kans op een lekkage het grootst is.

Laat een daklekkage zo snel mogelijk herstellen

Wanneer u last denkt te hebben van een lekkage onder uw dakbedekking, is het raadzaam om zo snel mogelijk te handelen. Schakel onze loodgieter in om de precieze bron van de daklekkage voor u te achterhalen. Op basis van de gevonden bron kan vervolgens voor een passende oplossing worden gezorgd. In veel gevallen betekent dit, dat de dakbedekking moet worden hersteld. Vaak is het voldoende om bijvoorbeeld kleine scheurtjes en gaatjes dicht te branden met gas en vuur. Mocht de slijtage aan uw dakbedekking dermate ernstig zijn dat het herstel hiervan niet rendabel is, dan kunt u uw volledige dakbedekking laten vervangen.